18 Eylül 2007 Salı

Chito 750


Genç bir görünüm için kilo kontrolünde yardımcınız

2 Vejetaryen Kapsülde

Vitamin C (from a buffered base of magnesium ascorbate and calcium ascorbate)
Chitosan 750 mg

20 mg
750 mg

Chitin, yengeç, karides ve ıstakoz kabuklarında bulunan doğal bir maddedir. Chitin de-asetile edildiğinde, lipid emici bir madde olan Chitosan maddesi oluşur. Chitosan sahip olduğu pozitif elektrik yükü ile, negatif yüklü lipidleri ve safrayı bağlar. Chitosanın yağ bağlama kapasitesi ne kadar de-asetile edildiğine bağlıdır. Vücut tarafından emilemez ve ağırlığının 6-10 katı arasında su bağlar. Özünde, bir yağ bağlayıcı olan Chitosan, yağlara mideden itibaren bağlanarak vücut tarafından emilimini ve depolanmasını engeller. Bu yüzden, diğer doğal liflerle karşılaştırıldığında, lipitlerin vücuttan 5-10 kez daha yüksek bir oranda atılmasını sağlar. Böylece kilo kontrolü sağlarken kan lipidlerinin düşürülmesinde diyet desteği olarak da kullanılabilir.

Douglas Laboratories Chito-750, %90 de-asetile Chitosan, Vitamin C ile birlikte kolay kilo vermenize yardımcıdır.

Chitosan

* Yağ ve kolesterol emilimini bloke eder.
* Toplam kalori alımını azaltır.
* Kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcıdır. (LDL (kötü) kolesterol seviyesini azaltırken, HDL (iyi) kolesterol seviyesini artırır)
* Doygunluk hissini artırır.
* Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde yardımcıdır.
* İrritabl bağırsak sendromu (İBS) tedavisinde yardımcıdır.
* Kilo vermeye yardımcıdır.
* Yan etkisi olmadığı için güvenle kullanılabilir.
* Vitamin C ile birlikte kullanılması etkinliğini artırır.
* Yapılan klinik çalışmalarda hiper kolesterol diyetlerine %2-5 Chitosan eklenmesi ile plazma kolesterol seviyelerinde %20-30'luk azalma sağlandığı tespit edilmiştir.

Referanslar:

1. Chang M.L.W. (1983) American Chemical Society Symposium Series no. 214, pp. 143-154, Washington, DC;E American Chemical Society.
2. Ebihara K et al. J Nutr 1989;! 19:1100-6.
3. Edwards C. New Developments in Dietary Fiber, pp. 95-104 New York: Plenum Press,
4. Fukada I et al. Lipids 26, 395-399.
5. Ikeda I et al. Journal of Agricultural and Food Chemistry 41,431-435.
6. Knorr D. Food Technology 45,114-122.
7. LeHoun JG et al. Endocrinology 1993;132:1078-84.
8. Maezaki Y et al. Biotechnology and Biochemistry 57,1439-444.
9. Razdan A et al. British lournal of Nutrition 72,277-288.
10. Deuchi K et al. Biosci Biotechnol Siochem 1995,59:781-5.
11. Kanauchi O et al. Biosci Biotechnol Bio':hem 1995:59:786-90.
12. Ormrod DJ et al. Atheiosclerosis 1998:138:329-34.
13. Han LK et al. Obes Relat Metab Disord 1999;23:174-9.
14. Pittler MH et al. Eur J CIin Nutr 1999:53:379-81.

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker